Schimmeldiagnostiek

 

De klinische diagnose schimmelnagel is niet altijd eenvoudig te stellen. Er kan bij twijfel een nagelbiopt (stukje nagel) afgenomen worden door de medisch pedicure. Dit biopt wordt direct opgestuurd naar

‘t Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium te Leiden

om de diagnose microscopisch te bevestigen. Dit is een snelle, betrouwbare en sensitieve onderzoeksmethode. De meest voorkomende verwerker (75% van alle nagelinfecties) is de dermatophyt Trichophyton rubrum die ook schimmelinfecties van de huid veroorzaakt.


Kosten: € 45,00 (eventueel vergoed)

U kunt (zonder bijkomend ziektebeeld, bijvoorbeeld eczeem, diabetes, reuma) de kosten van dit onderzoek niet meer bij de zorgverzekering declareren. Deze regeling geldt voor alle laboratoria in Nederland. Wanneer er geen medische indicatie is van de huisarts, ontvangt u hiervoor een faktuur van de medisch pedicure. Indien er een schriftelijke verwijzing is van de huisarts, kunt u de kosten van de diagnostiek declareren bij de zorgverzekeraar. Dit onderzoek komt dan eventueel ten laste van het nog niet opgebruikte deel van het eigen risico.

Copyright © 2017 Pauline Dullaert Medisch Pedicure

Contactgegevens

Pauline Dullaert Medisch Pedicure

Vlak 1

3311 AT Dordrecht

078-6144167 of 06-28237225

U kunt ook mailen naar info@paulinedullaertpedicure.nl

Volg Pauline Dullaert Medisch Pedicure ook op twitter